Дзен градина на работното място - твоят антистрес оазис

Дзен градина на работното място -  твоят антистрес оазис

Работата е един от най-стресиращите фактори в нашия живот. Да, тя носи и удовлетворение и пари, но атмосферата, отговорностите, сроковете и някои колеги често нарушават душевния ни баланс и могат да бъдат изключително натоварващи за психиката - като започнеш от леко раздразнение и стигнеш до паник атаки.

 

Независимо дали работите у дома или в офис, разочарования и притеснения се случват, докато сте на работното си място. Чудесен начин да добавите малко спокойствие и хармония в ежедневието си е с настолна дзен градина.

 

Тези миниатюрни градини в японски стил са идеалният начин да внесете релакс и фокус във всяко компактно пространство, независимо дали в къщи или на работа. Един поглед върху този ваш малък природен пейзаж, както и пренареждането му според вашето усещане и настроение ще ви накара да се успокоите, да се усмихнете и да погледнете към проблемите с позитивизъм и положителна енергия. 

 

А и е много приятно, когато някой се завърти около вас и попита: "Хей, какво е това?" И вие ще му обясните: "Това е мини дзен градина. Знаеш ли, че е измислена от японските монаси преди повече от 2000 години? Камъните са специални, те представляват планини и острови (непредходните неща в живота и природата), а пясъкът символизира водата (движението)."

 

И ще му покажете как да нареди камъните един върху друг, без да паднат. После той ще пробва и вероятно няма да успее от първия път. 

 

И ето как неусетно, творейки и играейки, сте се сдобили със сродна душа, от каквато всички имаме нужда в тези трудни разделни времена. И ще се усмихнете един на друг. Нима това не е безценно?