Стъпка 1: Изсипете пясъка в контейнера и го заравнете с гребло.

ИДЕЯ: Може да добавите капка любимо етерично масло. Изчакайте пясъкът да изсъхне, за да не стане на бучки, разбъркайте го и след това заравнете. Можете да капнете капка масло и върху един от камъните. Изчакайте пак да изсъхне.

 

Стъпка 2: Камъните са вторият най-важен елемент на дзен градината. Можете да поставите няколко от тях един върху друг в един ъгъл  или на различни места. Размествайте ги, когато пожелаете.

ИДЕЯ: Нарисувайте на някой от камъните вашия любим символ.

 

Стъпка 3: Рисувайте форми по пясъка с помощта на греблата. Оставете въображението да ви води и преобразувайте пясъчните „вълни“ колкото и когато искате. Изтривайте вашите творения със специалния инструмент или с обратната страна на греблото и създавайте нови.

ИДЕЯ: Може да използвате дръжката на греблото, за да рисувате дупки и кръгове в пясъка.

 

Стъпки от 4 до безкрай: Ако не желаете да се придържате към  традиционното, може да добавите допълнителни елементи към вашата дзен градинка: любими предмети, сезонни декорации и всичко,което ви хрумне, но  не прекалявайте. Не забравяйте, че основната идея на дзен градината е истинската, изконна простота.

ИДЕЯ:  Ако решите да сложите живо мини растение – нека да е във водонепропусклива саксийка – пясъкът и дървеният съд не трябва да се мокрят. Но пък винаги може да добавите сухо цвете или клонче във вашата мини дзен градинка.

 

ПОРЪЧАЙ ОТТУК: https://www.minizens.com/catalog-details-bg-1.html